درب های آسانسور به دو دسته درب طبقه و درب کابین تقسیم بندی می شوند، که در این مطلب به معرفی درب کابین، نمونه های آن و تفاوت های آنها میپردازیم:
درب کابین (درب داخلی) :
به دربی که به همراه کابین آسانسور جابجا شده و بواسطه مکانیزمی که روی آن تعبیه شده (بسته به نوع درب طبقه) باعث باز و بسته شدن درب طبقه و یا قفل آن می شود، درب کابین آسانسور می گویند.
درب کابین دارای اجزای متعددی میباشد که از جمله آن میتوان به موتور سردرب، برد سردرب، انواع قرقره ها و تسمه ها و کمان درب بازکن اشاره نمود.
به طور کلی درب های کابین با توجه به درب طبقه استفاده شده در آسانسور به دو دسته نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تقسیم می شوند که در ادامه مطلب به معرفی و تفاوت آنها میپردازیم.
1- درب کابین نیمه اتوماتیک:
در صورتی که از درب طبقه لولایی در ساختمان استفاده شده باشد به درب کابین بکار رفته درب نیمه اتوماتیک میگویند که بواسطه کمان مکانیکی به کار رفته در درب کابین، پس از رسیدن کابین به محل توقف، قفل درب طبقه باز شده و میتوان آن را باز نمود.
درب کابین نیز به واسطه موتور سردرب نصب شده روی آن به صورت اتوماتیک باز میشود. درب های نیمه اتوماتیک میتوانند به صورت تلسکوپی ، اتوبوسی و در برخی پروژه ها به صورت سانترال استفاده شوند.
2- درب کابین تمام اتوماتیک :
در صورتی که درب طبقه از نوع اتوماتیک باشد، درب کابین به صورت تمام اتوماتیک به کار میرود. این درب ها علاوه بر استفاده از کمان جهت باز کردن قفل درب طبقه در زمان رسیدن به محل توقف، به درب طبقه وصل شده و بوسیله موتور سردرب هر دو درب طبقه و کابین به صورت خودکار باز میشوند. این درب ها نیز همانند درب های طبقه دارای انواع تلسکوپی، سانترال و ... میباشند و نوع درب کابین می بایست دقیقا مشابه درب طبقه باشد.